Miljö hemma

Allt vi gör sätter spår.

Ett begrepp som vunnit mark är ekologiskt fotavtryck. Med det menas att vardagsbestyren går att räkna om till förbrukning av hektar mark. Klicka på uttrycket så kan du räkna fram ditt ekologiska fotavtryck idag eller igår…

Det vi handlar i affären har kanske fraktats runt halva jordklotet innan det nått fram till just din butik. Då har till exempel ett äpple från Brasilien gjort slut på många liter diesel, bensin och eller flygbränsle på vägen. Sedan kanske det dessutom blivit förpackat i plast, metall och eller papper. Det gick åt energi för att förpacka det också. Den energin omvandlades till produkt, avfall och avgaser. Produkten köper du, förpackningen kastar du bort och avgaserna blir kanske till växthusgaser. Nu kan du räkna ut hur stor klimatpåverkan din mat har, klickar här!

Sopor lämnar vi efter oss hemma också! Familjen Johansson vägde och mätte i en hel vecka. Se här vad de lade i soppåsen!

Läs mer på följande sidor:

 

Fler ”hem-sidor” på ekosidan.se :

Annonser

2 thoughts on “Miljö hemma

  1. Jag tycker verkligen att detta är en bra sida. Jag vill tipsa om att det är bästa att se hur vi kan ta tillvara resurser istället för att tillskaffa oss nya. Jag är en stor anhängare av att både köpa och sälja begagnat, det är billigare och miljövänligare. Det finns sidor på nätet där det är gratis att annonser, http://citiboard.se/, och då är det ju enkelt. Man kan även skänka bort eller hyra ut de saker man inte använder. Ska nya kedjor av värde än att skaffa nya saker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s