Sveriges fjärdeklassare samlade ihop 268 ton batterier!

Under tre veckor samlade fjärdeklassare runtom i landet in över 268 ton batterier i Håll Sverige Rents tävling Batterijakten. Engagemanget bland de 30 000 fjärdeklassare som deltog i tävlingen var enormt och resultatet överträffade målet stort. Tävlingen gick ut på att samla in uttjänta batterier för återvinning. I tuff konkurrens blev Sveriges bästa batterijägare klass 4 från Getbergsskolan i Skellefteå och klass 4D från Bredgårdsskolan i Strömsund som samlade in vardera 1455 kg och 2193,5 kg batterier!

Syftet med tävlingen var inte bara att samla in uttjänta batterier utan också ett sätt att ge Sveriges fjärdeklassare nya kunskaper om återvinning och kretsloppstänkande. Förhoppningen är att på det viset öka återvinningen av batterier i framtiden.

– Vilken fantastisk insats av alla deltagare i tävlingen. Vi är fortfarande mållösa över det otroliga resultatet med totalt 30 000 batterisamlande fjärdeklassare, säger Anna Linusson, VD på Håll Sverige Rent. Nu hoppas vi att eleverna fortsätter engagera sig i frågor om återvinning och hållbarhet.

Batterijakten arrangeras av Håll Sverige Rent i samarbete med VARTA Consumer Batteries och Clas Ohlson.Tävlingen pågick mellan den 19 mars till den 9 april. Eleverna lämnade in sina insamlade batterier på närmaste Clas Ohlson-butik där batterierna vägdes och registrerades.

Vinnarna klass 4 från Getbergsskolan, Skellefteå och klass 4D från Bredgårdsskolan, Strömsund samlade in flest batterier i sina respektive grupper (klasser med max 14 elever alternativt klasser med 15 elever eller fler). De vinner förutom titeln Sveriges bästa batterijägare även surfplattor till hela klassen.

– Som en av världens största producenter av batterier är det en självklarhet att bidra till en hållbar framtid. Vi jobbar aktivt med vårt miljöansvar och ser Batterijakten som en viktig del i detta arbete, säger Peter Wallunger, VD på VARTA.

– Med Batterijakten ville vi bidra till att öka medvetandet i den yngre generationen om vikten av återvinning och hållbarhet, säger Klas Balkow, VD och koncernchef på Clas Ohlson

Källa: Håll Sverige Rent

Annonser

One thought on “Sveriges fjärdeklassare samlade ihop 268 ton batterier!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s