Ett Sverige utan kärnkraft?

Energimyndigheten ska på eget initiativ starta en utredning om hur Sveriges energisystem kan komma att se ut i framtiden. Framför allt handlar det om att ta fram kunskap om vilka energikällor som på ett kostnadseffektivt sätt kan fylla luckan, om ingen vill investera i ny kärnkraft i Sverige, rapporterar Vetenskapsradion.
Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma är högst tveksam till att någon kommer vilja investera i ny kärnkraft i Sverige och frågan är alltså vad händer då, för det är ganska bråttom.
– Frågan är om det finns intressenter som är intresserade av att investera i ny kärnkraft i Sverige i dag? Det är avreglerad marknad och regeringen har sagt att det inte ska finnas några subventioner, så då pratar vi om 50-60 miljarder per reaktor, vi har tio reaktorer i Sverige och det blir 500-600 miljarder för att ersätta all gammal kärnkraft, frågan är om vi har den sortens intresse i investeringar i den storleksordningen. Så då är frågan som vi ställer oss, vad händer då? Vilka alternativ har vi?
Läs artikeln på Vetenskapsradions webbplats

Källa: Westander Klimat och Energi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s