Postkodlotteriet ger rekordstöd till naturen och miljön

Världsnaturfonden WWF får i år ta emot ett rekordstort bidrag på 55 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Utmaningen Earth Hour City Challenge, som ska kora den bästa staden ur klimatsynpunkt 2013, stöds med 10 extra miljoner.

– Tack alla lottköpare för ett fantastiskt bidrag till människor, djur och natur runt om i hela världen, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

Pengarna går bland annat till arbetet med att stärka ett hållbart fiske i Östersjön, pandaprojekt i Kina och globalt klimatarbete. Totalt har WWF fått ta emot cirka 280 miljoner kronor sedan Postkodlotteriet startade för sex år sedan. Stödet har bland annat gått till att minska tjuvjakten, stoppa skövlingen av tropikskogar, bevara Östersjöns unika miljö och minska klimatpåverkan.

– Några glädjande resultat som vi bidragit till är att torskbestånden i östra Östersjön vuxit till sig och blivit MSC-certifierade. Världens största klimatmanifestation Earth Hour slog nytt rekord förra året och 5 000 städer deltog. Värdefulla skogsområden för orangutanger på Borneo har fått ökat skydd liksom kustregnskogarna i Afrika, säger Håkan Wirtén.

I år fick WWF också ta emot ett extra stöd till den internationella stadsutmaningen Earth Hour City Challenge. 2011 genomfördes tävlingen enbart i Sverige och Malmö utsågs till vinnare. I år lanseras tävlingen internationellt och då deltar även bland annat USA, Indien, Canada, Italien och Sverige i utmaningen. Prisutdelningen lokalt och internationellt sker i mars 2013.

– Vi står nu inför stora miljöutmaningar. WWF arbetar över hela världen för att bevara den biologiska mångfalden och minska det ekologiska fotavtrycket. De resurser som finns på vår planet måste även räcka för framtida generationer, säger Peter Westman, naturvårdschef på WWF.

WWF är en av 40 förmånstagare som fått ta del av 2011 års utdelning.

Källa: WWF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s