Greenpeaceanställd – Vattenfalls nya styrelseordförande

– Idag föreslås Martina Krüger, ansvarig för den nordiska energikampanjen på Greenpeace, att bli Vattenfalls nya styrelseordföranden.

– Styrelsen behöver både kompetens i utvecklingen av framtidsvisioner för företaget och nytänkande i sin strategiska inriktning. Antingen kan de som tidigare förhålla sig defensiva till energiutmaningen och motsätta sig en omställning till en hållbar energiframtid. Eller så tar Vattenfall frågan på allvar och tar in hjälp från oväntat håll, säger Patrik Eriksson, kampanjchef på Greenpeace.

Martina Krüger är civilingenjör och har arbetat med energifrågor på Greenpeace sedan 1992. Sedan sju år tillbaka leder hon den nordiska klimat- och energikampanjen. Som en av Vattenfalls största kritiker i Sverige har hon en djupgående kunskap om företaget. Hon har även med i sitt tyska ursprung goda kontakter i Tyskland där Vattenfall har stora problem med sin impopularitet, som en följd av sin miljöförstörande brunkolsbrytning och sina vanskötta kärnkraftverk.

– Martina Krüger kan med sina djupgående kunskaper om dagens och inte minst framtidens energisystem, sin vana att ta fram och driva igenom strategiska beslut och sin förståelse för nödvändigheten av en energiomställning se till att det sker ett nytänkande inom Vattenfall och att en omställning till 100 procent förnybar energi blir verklighet, säger Patrik Eriksson.

Styrelsens främsta uppgifter är, förutom att utse VD och vice VD:

• att fastställa verksamhetens strategiska inriktning

• att godkänna större investeringar, förvärv och väsentliga förändringar av koncernens organisation

• att fastställa centrala policyer och instruktioner

Källa: Greenpeace Norden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s