Earth Hour: Var släcker flest kommuninvånare?

Den 26 mars mellan kl 20.20 och 21.30 är det åter dags att som en politisk signal släcka lampan en timme under Earth Hour. Lunds kommun har tagit initiativet till en utmaning av landets övriga kommuner om vilken kommun som visar det största engagemanget under Earth Hour 2011.

Lunds initiativ att utmana andra kommuner är glädjande och vi hoppas att många ska anta utmaningen om flest anmälda kommuninvånare till Earth Hour, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Den kommun som har flest anmälda vinner tillsammans med klimatet.

Earth Hour, den globala manifestationen för klimatet, startade 2007 på initiativ av WWF i Australien. Idén är att människor över hela världen kan förenas i en enkel handling vid samma tid, tidszon efter tidszon, med en stark och tydlig signal till världens beslutsfattare.

Earth Hour genomfördes 2010 i 128 länder. Det blev ett nytt globalt rekord för världens största klimatmanifestation med totalt 128 deltagande länder med 4 616 städer i alla världsdelar. En SIFO-undersökning veckan efter Earth Hour visade att varannan svensk (53 procent från 15 år och uppåt) släckte ljuset under en timme och 97 procent kände till att Earth Hour skulle äga rum. En stor framgång var att 209 svenska städer och kommuner deltog, vilket var en ökning med 40 procent jämfört med föregående år.

Världsnaturfonden WWF är initiativtagare till Earth Hour globalt och i Sverige.

Källa: WWF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s