Jaktjournalen | Nyheter :: Vill utöka björnjakten i Jämtland

Bengt Bixo, ordförande i Jägarnas riksförbunds viltvårdsdistrikt Jämtland-Härjedalen, tycker att det skjuts alldeles för få björnar i länet.
– Det är alldeles för lite. Att skjuta 90 björnar är ju bara som att nagga björnstammen i kanten i Jämtland och Härjedalen. Vi har 1 000 björnar i länet och skjuter bort 90. Jag tycker att björnen ska finnas i våra skogar, men det måste vara med måtta, säger Bengt Bixo till Östersunds-Posten.
http://www.jaktjournalen.se/index.php?id=7013&avd1=0 (via shareaholic)

Redaktörens anmärkning: Bengt Bixo har i ett tv-program proklamerat att han vill se total utrotning av vargen. Nu sitter han i viltvårdsdelegationen och som ordf. i jägarförbundet och vill alltså skjuta fler björnar.

Annonser

One thought on “Jaktjournalen | Nyheter :: Vill utöka björnjakten i Jämtland

 1. Makt korrumperar?
  .
  Bengt Bixo visar med sitt tydliga agerande som ordf. i jägarförbundet och som delegat i viltvårdsdelegationen, att han vill se totalt utrotning av vargen, som ett gott exempel på att makt korumperar.

  Vi som inte ville att beslut på varg skulle tas lokalt, får nu se att dessa frågor drivas till absurdum, der man vill se total utrotning av fredat vilt.
  Då återstår det att se om Bengt Bixo får sina beslut igenom, om nästa rovdjur som ska utrotas kanske är Järven, björnen eller lojuret? På ”Bixo- viset” kan vi kanske låta stora mängder får beta vilt, så vi får kanske ett scenario med ett artfattigt landskap som kommer att se ut som Irland.

  Jag efterlyser begreppet och viktigheten av : ”att jägaren ska ta av naturen skafferi, utan att påverka den biologiska maangfalden och dess ekologiska balans” Denna kunskapen verkar visst ha blivit borta, och totalt nonchalerat i den Svenska jakt kulturens allmänna intresse? Hur kommer det sig?
  Har för många Svenskar , och vargfobi, eller är älgjakten något som är helligt, som inte ska rubbas, som kossar i Indien?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s