Stockholms stad och Vattenfall: elbilar på Stockholms gator år 2011

Idag presenterade Stockholms stad och Vattenfall sin gemensamma satsning för att sätta Sverige på elbilskartan. Flera biltillverkare visade även upp sina elbilar som kommer att introduceras på marknaden senast under första halvåret 2011.

Elbilar är en mycket viktig pusselbit för att Stockholm ska kunna fortsätta att var en stark och dynamisk tillväxtregion samtidigt som vi minskar vår klimatpåverkan, säger Ulla Hamilton (M) miljö- och trafikborgarråd i Stockholm.
Vi är väldigt glada över att tillsammans med Stockholm Stad kunna sammanföra leverantörerna av de första elbilarna med potentiella kunder. Detta är ett mycket viktigt steg för att sätta Sverige på elbilskartan, säger Göran Lundgren, ansvarig för elbilsprojektet hos Vattenfall.

Bakgrund
Vattenfall och Stockholms Stad tar krafttag för att få elbilar till Sverige genom en gemensam elbilsupphandling för såväl företag som kommuner i Mälardalen. Ambitionen är att redan modellerna som lanseras 2011 och 2012 ska rulla på gatorna i Stockholm. För att sätta press på leverantörerna, men också erbjuda marknaden en stor mängd köpare och efterfrågade fordon, förbereds en samordnad upphandling.

På seminariet idag den 12/4 presenterades de bilföretag som kan leverera en förflotta senast i juni 2011.

De fordon som visades upp och som kommer att introduceras på marknaden senast under första halvåret 2011 är Volvo Electric C30, Nissan Cabstar 3,5, Fiat 500, Mitsubishi MiEV samt Think City.

Källa: pressmeddelande från Vattenfall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s