Team biogas.se mycket nöjda med första testet

Idag rullade äntligen Team biogas.se:s två klimatsmarta VW Scirocco ut på Ring Knutstorp i Skåne.
Fantastiskt roligt att vara i gång och köra igen, jag är väldigt imponerad av utvecklingsarbetet som Volkswagen Motorsport och KMS har gjort på bilarna under vintern, säger föraren Fredrik Ekblom.

Säsongens första test genomfördes i dag på hemmaplan, och dessutom på Ring Knutstorp där Team biogas.se gjorde sitt bästa resultat under fjolåret med Patrik Olssons andraplacering.
Tidigare i vår provkörde Fredrik Ekblom den uppdaterade versionen av den biogasdrivna VW Scirocco som han tävlade med ifjol i STCC. Teamet kommer att börja säsongen med två uppdaterade bilar, och senare under säsongen gör två helt nybyggda bilar entré i Sveriges kungaklass STCC.
Fredrik Ekblom ser ljust på den kommande säsongen.
Tack vare utvecklingsarbetet är det en märkbar skillnad mot fjolåret, bilen känns riktigt bra, men det är förstås svårt att i dagsläget säga någonting om hur vi kommer att stå oss mot konkurrenterna, de utvecklar ju också sina bilar.

Teamchef Tommy Kristoffersson är även han nöjd med årets första test.
Vi har ägnat förmiddagen åt att testa många inställningar på Ekbloms bil, och vi har kunnat följa testschemat precis enligt plan. Det är alltid väldigt nervöst att köra säsongens första test, men nu känns det mycket bra.

Patrik Olsson ägnade förmiddagen åt tillförlitlighetstest och hade redan före lunch hunnit köra drygt femtio varv på kurviga Ring Knutstorp.
Det är hur kul som helst att vara igång igen, det är viktigt för mig att komma in i körningen. Vi visste ju redan att biogasdriften är oerhört bra och stabil, men det är kul att se att alla uppdateringar som gjorts också fungerar felfritt, säger han.

Sveriges klimatsmartaste racingteam har tagit de första stegen mot framgång i STCC 2010. Ett antal tester återstår innan premiären körs på danska Jyllandsringen 24-25 april.

Följ utvecklingen på www.biogas.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s