Brev till miljövänner från Greenpeace

Hej miljövän,

Nu behöver vi din hjälp! Vi måste ställa om Sverige

I år är det 30 år sedan svenska folket röstade för en avveckling av svensk kärnkraft. Det firar vår sittande regering genom att den 22 mars släppa ett lagförslag som kommer att öppna upp för ny kärnkraft.

Onödigt och beroendeframkallande

Kärnkraft är ingen hållbar lösning. Den är farlig och dyr och dessutom onödig. Med förnybar elproduktion och lönsamma energieffektiviseringar skulle vi kunna ersätta kärnkraften och samtidigt hålla oss borta från importerad kolkraft.

Om vi låter politikerna öppna upp för ny kärnkraft finns risken att vi fastnar i ett kärnkraftsberoende som kan vara århundradet ut, samtidigt som satsningar på miljövänliga och förnybara lösningar riskerar att avstanna.

En omställning till 100 % förnybart är möjlig. Lösningarna finns redan men det behövs politisk vilja.

Vi behöver dig!

Därför behöver vi dig! Genom kampanjen Ställ om Sverige vill vi visa politikerna att vi är många som hellre ser en rejäl satsning på 100% förnybart utan kärnkraft eller kolkraft.

Skriv under redan i dag: http://www.stallomsverige.se!

Ett stort varmt tack för ditt stöd, ha det gott tills vi hörs igen!

Ola Ekstrand
Greenpeace

Annonser

3 thoughts on “Brev till miljövänner från Greenpeace

  1. Greenpeace är inte trovärdig i sin miljösträvan om de propagerar för att stänga den energi som är renast närmast efter vattenkraften. Den har över 10000 reakterår bakom sig med bara en enda olycka med dödsfall. Vilken annan industri kan skrryta med det? den är även billigast näst efter vattenkraften och behöver inga subventioner. Den har i förväg fonderat pengar för att ta hand om sitt avfall och rivning. Vilken annan industri har det?

  2. Befolkningsökning och ekonomisk tillväxt gör att förnybart inte räcker och mycket bioenergi är direkt miljöfarlig, se http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/15/etanol-och-biodiesel-en-dyr-miljobluff
    4e generationens kärnkraft kommer att köra på avfallet från de gamla reaktorerna och skrotade kärnvapen. 3e generationen är ännu säkrare än nuvarande och kommer att bli lönsam, de första exen av ny teknik är alltid dyrare, minns första platt-tv!

  3. En miljöorganisation som bestrider kärnkraftens miljönytta saknar trovärdighet. Världens kärnkraft har sedan 1960-talet reducerat användningen av fossila bränslen med över 40 000 miljoner ton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s