Nytt klimatmöte för svenskt näringsliv

Den 1-2 juli i år kommer företagsledare, entreprenörer och experter från näringslivet att samlas på Gotland för att delta i Sveriges första World Ecological Forum. Klimatåtgärder står i fokus för mötet och bland deltagarna väntas toppchefer från både svenska och utländska företag.
Inför 2010 har flera svenska börsbolag satt upp skärpta mål för att ta ett större klimatansvar. Men det är inte tillräckligt. För att nå det omtalade tvågradersmålet uppger FN:s klimatpanel att utsläppen måste minska med cirka 4 procent per år. En kartläggning från organisationen Carbon Disclosure Project visar att målsättningen för världens 100 största börsföretag bara ligger på 1,9 procent.

”Att få till kostnadseffektivare utsläppsminskningar är viktigt. Dessutom för marknaden för utsläppsenheter med sig nya spännande investeringsmöjligheter. Detta är ett ämne som väcker stort intresse både bland företag och finansiella investerare och som kommer att diskuteras under konferensen”, säger Tomas Otterström, vice VD för GreenStream Network Abp och medlem i styrgruppen för World Ecological Forum.

Innovationer står också högt på konferensen agenda. Ett initiativ som ska sporra deltagarna till aktiva insatser är the World Ecological Forum Innovation Race. Tävlingen går ut på att utveckla ny miljöteknik och riktar sig till individer och grupper från företag, entreprenörer och studenter.

För att stödja tekniköverföring har World Ecological Forum också inlett ett samarbete med Tynax, världens största handelsportal för ny teknologi. Idag har portalen över 12,000 sökbara innovationer. ”Det är viktigt att uppfinningar och ny teknologi från forskningslaboratorier hamnar i händerna på ingenjörer och utvecklare av nästa generations produkter. Det gör initiativet mellan Tynax och World Ecological Forum till ett viktigt steg i utvecklingen av ett globalt handelsutbyte av miljöteknik”, säger Jon Rortveit, CEO för Tynax.
Källa: Pressmeddelande från World Ecological Forum

Om World Ecological Forum
World Ecological Forum är en konferens som samlar miljömedvetna företagsledare, beslutsfattare och aktörer för att utbyta idéer och driva miljöfrågor och arrangeras med stöd från ekokommun Gotland. Årets konferens anordnas på Wisby Strand Congress & Event från den 1-2 juli, 2010. Läs mer på www.worldecologicalforum.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s