Textreklam om en elbil

Ny liten familjebil med elmotor: Volkswagen presenterar konceptet E-Up Vid den 63:e internationella bilsalongen (IAA) kommer Volkswagen att presentera en banbrytande flotta av nya, miljövänliga bilar. Premiärerna sträcker sig från världens mest bränsleeffektiva serietillverkade bilar (BlueMotion) till hybridteknik och en elbil som utvecklats från grunden – E-Up! som nu för första gången visas upp i Frankfurt.

Tillsammans är dessa VW-modeller nya milstolpar på tidslinjen mellan nutid och framtid.
– En av de grundläggande milstolparna på denna tidslinje, säger Dr. Martin Winterkorn, koncernchef för Volkswagen AG, är den massproducerade elbilen. Men för att bli en verklig framgång måste en sådan elektrisk bil också vara överkomlig för en bred kundbas och vara kompromisslöst praktisk vid vardagskörning. Bara då, i stora volymer, och helst på alla kontinenter, kan man verkligen tala om början för den elektriska eran i bilar och en märkbar minskning av deras miljöpåverkan.

– Men tidigast år 2020 kommer produktionen av en elbil att nå samma framgångskurva som Polo. Det är därför som våra mycket effektiva TDI- och TSI-motorer är de viktigaste delmålen just nu. De kommer att fortsätta att vara dominerande i årtionden. Och det är de som tillåter oss att göra en övergång steg för steg mot framtiden. Bilar med rena bensin- och dieselmotorer – som fortsätter att vara oslagbara på medellång till lång räckvidd inom en överskådlig framtid – kommer att kompletteras med bilar som E-Up! under de kommande åren, speciellt i städerna. Och det kommer att ske från och med 2013. Den konceptbil som nu presenteras i Frankfurt visar mycket realistiskt hur vi ser oss en sådan Volkswagen med ren eldrift – tekniskt, visuellt och med avseende på en praktisk storlek.

Konceptbilen E-Up! – med noll utsläpp – som konstruerats under ledning av Dr Ulrich Hackenberg, medlem i Volkswagens ledning och utvecklingschef, är baserad på moduler från ”The New Small Family” som beräknas lanseras 2011. Men med en längd på 3,19 meter är den ännu mer kompakt. Den erbjuder också ett innovativt koncept för sittplatserna i form av 3+1. De kraftfulla och tydligt dragna linjerna hos E-Up!-karossen följer Volkswagens nya ”design-DNA” och visar klar kultpotential. På insidan överraskar den minsta Volkswagen-bilen hittills med effektivt utnyttjande av utrymmena.

Drivenhet – batteri och integrerad drivning
Den 135 km/h snabba 3+1-sitsiga bilen drivs av en elektrisk motor med en toppeffekt på 60 kW (kontinuerlig effekt: 40 kW). Motorn i den framhjulsdrivna bilen, som är monterad i fronten, utvecklar ett maximalt vridmoment på 210 Newtonmeter redan från vila. Föraren aktiverar framåt- eller backväxel via en vridknapp i mittkonsolen. Det faktum att E-Up! också kommer att erbjuda körglädje bevisas genom en titt på bilens tid på den klassiska sprinten 0-100 km/h: 11,3 sekunder. E-Up! utvecklar en ännu bättre respons i den korta sprinten från 0 till 50 km/h i stadsmiljö: 3,5 sekunder. Dessa prestanda är baserat i första hand på den elektriska motorns vridmomentkaraktär och i andra hand den låga tjänstevikten hos E-Up!, som är blott 1 085 kilo.
Litium-jonbatteri: Bilens låga vikt är imponerande, med tanke på att enbart litium-jon-batteriet väger 240 kilo. Det implementerade batteriets energikapacitet på 18 kilowattimmar (kWh) möjliggör räckvidder på upp till 130 kilometer, beroende på körstil – alldeles tillräckligt för staden och för de allra flesta pendlare. E-Up! ”tankas” hemma i garaget, i ett parkeringsgarage eller längs vägen på någon av de framtida kommunala laddstationerna som kommer att kunna aktiveras med ett chip-kort. Beroende på tillgänglig laddnings-infrastruktur och batteriets momentana laddningstillstånd, kan batteriet ladda upp till 80 procent av sin maximala kapacitet inom en timme.

Hemma i garaget kan batterierna laddas upp inom maximalt fem timmar genom att plugga in i ett vanligt vägguttag. Generellt är avgifterna för ström betydligt lägre under nattetid. Om den ”tankas” på natten kan E-Up! köras 100 kilometer för inte mer än cirka 20 kronor i elkostnader (räknat på 1,40 kronor/kWh).
Batterierna är inrymda i bottenplattan av E-Up! För att optimalt fördela vikten hos batterisystemet är de placerade i en speciell, krockskyddad balja i bottenplattans ram. Luftkylning försäkrar en konstant värmebalans hos batterierna. De fläktar och värmeväxlare som krävs för detta är inrymda i den främre sektionen av golvet.

Integrerad drivenhet: Arbetslagen inom konceptutveckling (under ledning av Ralf-Gerhard Willner) och motorutveckling (ledda av Dr Jens Hadler) har integrerat alla viktiga drivenheter och hjälpaggregat i motorrummet i fronten. Den integrerade formen för den elektriska drivningen är ett mycket viktigt bidrag för att minska vikten och utrymmet för drivenheten. Alla komponenter som är viktiga för drivlinan är förenade i kompakt form i den så kallade integrerade drivenheten.
Elmotorn, transmission och differential är centrum för denna drivenhet. Energi tillförs via en högeffekts-pulskontroll, som är kombinerad med det elektriska 12-voltssystemets DC/DC-omvandlare och generatorn för att bilda en kompakt och lätt (140 kg) integrerad enhet. För att sammanfatta dess fördelar: lågt platsbehov, idealisk akustisk komfort, högt vridmoment och kraftutveckling och kraftig körprestanda i stadstrafik.
Formgivning – 2000-talets ”Beetle”

E-Up! visar med eftertryck att en utsläppsfri Volkswagen kommer att vara en bil med känslor. Ansvariga för detta är än en gång en grupp under ledning av Volkswagen-gruppens chefsdesigner Walter de Silva. Tillsammans med Klaus Bischoff (chefsdesigner för märket Volkswagen) och Flavio Manzoni (chef för kreativ design, Volkswagen-gruppen) har han utvecklat en form för E-Up! som reflekterar den kommande ”The New Small Family”.
E-Up! har likheter med tidigare presenterade konceptbilar i denna nya modellserie – Up! (stadsbil), Space-Up! (mikro-van) och Space Up Blue! (bränslecells-van) – och den representerar ett formgivningsspråk som är ännu närmare kopplat till den framtida produktionsbilen.
– E-Up! kännetecknas av en nedtonad, mycket tydlig och ändå mycket emotionell formgivning, säger Klaus Bischoff.

Och det är verkligen ingen tillfällighet. Bilens linjer följer konsekvent Volkswagens nya ”design-DNA” som har utvecklats av de Silva, Bischoff och Manzoni.
Dess viktigaste stilistiska drag: Enkelhet, renhet, hållbarhet och perfektion i teknik och kvalitet.

– Det nya konceptet är därför väldigt mycket i harmoni med sina stilistiska syskon i ”The New Small Family”, alltså konceptbilen Roadster BlueSport och den nya Polo. Dimensionerna på E-Up! är 3,19 meter (längd) x 1,64 meter (bredd) x 1,47 meter (höjd). Dess axelavstånd är 2,19 meter.
Taket på E-Up! är utrustat med solceller över en yta som mäter 1,4 kvadratmeter. Denna yta – mellan den bakre delen av takets kantspoiler och vindrutan – kan ökas till 1,7 kvadratmeter genom att fälla ner solskydden som också är utrustade med solceller. Solcellerna förser bilens elsystem med energi, och när bilen är parkerad hjälper de till med att kyla interiören genom att förse bilens ventilationssystem med energi.
Interiör I – instrument och reglage

– Inredningen ritades i total harmoni med
bilens exteriör, och den uppvisar en liknande estetik med ett tekniskt-puritanskt inflytande, säger Flavio Manzoni.
För att förbättra elbilens energiekonomi har manöverdon som spegeljustering och fönsterhissar gjorts handmanövrerade. Trots det har den mycket innovativa E-Up! en imponerande samling av kommande generationers högteknologiska bildskärmar och kontroller. De är alla tämligen självförklarande, vilket gör körningen och livet med denna Volkswagen så enkel och stressfri som möjligt.

HMI: Konceptbilen har tryckkänslig skärm med HMI (Human Machine Interface) med intelligenta E-Up!-specifika indikatorer och assistansfunktioner. Systemet övervakar kontinuerligt den momentana laddstatusen hos batterierna, liksom aktiverade energiförbrukare som belysning och luftkonditionering, aktuell trafikinformation, höjdprofiler över möjliga rutter och var det finns tillgängliga laddstationer. Föraren kan visa dessa ”mackar” när som helst; tillgängliga laddstationer kan förbokas inom en förutbestämd reservationstid.
Via HMI kan också laddningsprocessen planeras exakt på minuten. Den låter användaren ladda sin E-Up! under den tid på dygnet då elströmmen är billigare. Laddningsprocessen kan aktiveras när som helst via ett intuitivt program som installeras på en iPhone eller liknande mobil enhet. I programmet kan användaren också kontrollera den momentana laddstatusen, lokalisera bilen (via en karta på skärmen) eller helt enkelt kontrollera att bilen är låst. För att spara fordonets batterikraft kan programmet dessutom låta användaren ”för-inställa” interiören i E-Up! Detta omfattar kylning eller uppvärmning av bilens interiör så länge som den fortfarande är ansluten till laddstationen och tar sin ström från elnätet.

Interiör II – 3+1-stolskoncept
Trots en total yta på blott 5,1 kvadratmeter erbjuder E-Up! generösa utrymmen. Flera faktorer samverkar för att uppnå detta. En viktig detalj är den minskade storleken på instrumentpanelen, som flyttats längre fram mot motorrummet. Det var möjligt genom att bland annat optimera alla komponenter i instrumentbrädan. För det andra är denna lilla Volkswagen 3+1-sitsig. Det innebär att det främre passagerarsätet är placerat 50 millimeter framåt, tack vare att instrumenten flyttats fram. Denna layout ökar benutrymmet i baksätet bakom främre passagerarsätet rejält. Som en följd av detta kan två vuxna sitta bekvämt på passagerarsidan. Insteget i bilen förenklas dessutom genom en ”Easy-Entry”-funktion, som gör att det främre passagerarsätet kan skjutas upp till 270 millimeter ifrån den bakre bänken. Benutrymmet bakom det ”normalt” placerade förarsätet är mindre; utrymmet här är utformat för att vara en reservplats.
Ytterligare rörelsefrihet ges till baksätespassageraren genom att centrumtunneln sänkts framför den bakre sittdynan; där den fungerar som ett extra fotstöd. Detta möjliggörs genom användning av en elektrisk handbroms i samma stil som Passat, så att ingen spak och mekanik inverkar på fotutrymmet.

Lastutrymmet: För att optimera komforten i baksätet är dess ryggstöd delat 40/60. När ryggstödet på ”förarsidan” är nedfällt (den 40-procentiga delen) ökas lastutrymmet från 85 till 180 liter (med last till den övre kanten av de främre stolarnas ryggstöd). Detta stuvutrymme kan omges av ett lastskydd som fälls ut från det fällda ryggstödet. När båda baksätenas ryggstöd fälls ner skapas ett lastutrymme på 320 liter. Det blir till och med 520 liter när bilen lastas upp till taket. För att transportera långa föremål kan det främre passagerarsätets ryggstöd fällas ihop. I denna konfiguration kan E-Up! hantera objekt som är upp till två meter långa.
Denna flexibilitet kommer med stor sannolikhet att karaktärisera den serietillverkade versionen av en E-Up!. Detta eftersom elbilar, precis som Martin Winterkorn insisterar och därför skrev i specifikationen för denna framtida Volkswagen, verkligen måste vara överkomliga och kompromisslöst praktiska för vardagsbruk.
Mikro-rörlighet i staden

Volkswagen siktar alltid på att införa vardagsduglighet i alla nya produkter. Dessa ansträngningar omfattar inte bara själva bilen, utan hela miljön runt bilföraren. I staden omfattar detta insikten att människor – efter att ha parkerat E-Up! – vill röra sig kortare sträckor utan bil: från jobbet till lunchen, till gymmet, till ett möte, allt som står på dagens schema.
För dessa kortare resor har Volkswagens konceptgrupp för ”mikro-rörlighet i staden” uppfunnit smarta utsläppfria mikrofordon. Exempelvis Kickstep som är en ultrakompakt, ihopvikbar skoter. Och den eldrivna Microbully, en skoter som lätt ryms i lastutrymmet på E-Up! Där finns också ped-tric, en hopfällbar cykel med elmotorer inbyggda i hjulnaven som också klarar resan till staden ombord i E-Up!

Och även VW_1M, en stor elektrisk moped – lika stor som en kabinväska när den inte används – som kan stuvas i E-Up! utan att man ens behöver fälla det bakre sätet. Dessa lösningar för mikro-rörlighet har skapats hos Volkswagen Design Center i Potsdam.
E-Up! kommer att sätta mycket i rörelse. År 2013 kommer detta att bli verklighet för första gången.

Källa: Pressmeddelande från Volkswagen personbilar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s